کاپشن‌های حرارتی چه هستند و چگونه کار می‌کنند

اگر در یک منطقه سردسیر زندگی می‌کنید یا در زمستان‌ها با باد و بوران‌های شدیدی رو به رو هستید، قطعا به یک لباس گرم و چند لایه نیاز دارید تا بدنتان در برابر سرما و یخ زدگی در امان باشد. در کاپشن‌ها و ژاکت‌های زمستانی معمولا از دو قسمت استفاده می‌شود. لایه داخلی لباس عایق بوده و بدن شما را گرم نگه می‌دارد. لایه بیرونی نیز معمولا به صورت ضد آب ساخته می‌شود و از ورود رطوبت به درون لباس جلوگیری می‌کند. اما با پیشرفت تکنولوژی کاپشن‌های جدیدی به بازار راه پیدا کرده که با عنوان کاپشن‌های حرارتی یا کاپشن‌های المنت‌دار شناخته می‌شوند. در ادامه این مطلب هر آنچه را که باید درباره کاپشن‌های حرارتی بدانید، شرح خواهیم داد.

تاریخچه لباس‌های گرم کن و حرارتی

شاید برایتان عجیب باشد اما تاریخچه لباس‌های حرارتی به سال ۱۹۱۲ برمی‌گردد. در آن زمان شخصی به نام سیدنی راسل برای اولین بار ایده یک پتوی گرمکن در زیر تشک را مطرح کرد. سال‌ها بعد در ۱۹۳۰ جورج کرالی روشی را برای گرم کردن لباس‌های پرواز به صورت الکتریکی ابداع کرد و در آن زمان پتوهای برقی برای استفاده خانگی اختراع شدند. اما به هر حال ایمنی افراد همیشه یکی از بزرگترین دغدغه‌ها هنگام پوشیدن کاپشن‌های حرارتی با باتری بوده است. اگرچه امروزه باتری‌ها برای تولید و ارائه گرمایش الکتریکی کاملاً بهینه شده‌اند و از فناوری‌های پیشرفته برای ساخت آنها استفاده شده است.

معرفی انواع مختلف کاپشن‌های حرارتی

کاپشن‌های حرارتی در انواع مختلفی طراحی می‌شوند و هر کدام عملکرد خاصی دارند. در ادامه به انواع مختلف کاپشن‌های حرارتی و نحوه تولید گرمای هر کدام اشاره خواهیم کرد.

در حال حاضر چهار نوع کاپشن حرارتی در بازار جهانی تولید می‌شود که به طور کلی از تکنولوژی مبتنی بر گرمای الکترونیکی و گرمای ذخیره شده استفاده می‌کنند.

کاپشن حرارتی باتری خور

همان‌طور که از نامش مشخص است، این کاپشن حرارتی برای تولید گرما از یک باتری یا پاور بانک قابل شارژ استفاده می‌کند. برای تولید حرارت در این کاپشن یک جریان الکتریکی در امتداد شبکه‌هایی از سیم‌های کوچک که در سراسر کاپشن قرار دارد عبور کرده و باعث تولید گرما می‌شود.

معمولاً گرمای تولید شده در مدارهای الکتریکی باعث اتلاف انرژی می‌شود. اما در یک کاپشن حرارتی باتری خور گرما مهمترین نقش را بر عهده دارد. اگر بخواهیم از نظر ایمنی در نظر بگیریم، گرمای بیش از حد طبیعتاً به سیم‌ها آسیب می‌رساند و در نتیجه کل سیستم گرمایش را تخریب می‌کند. از طرفی دیگر حرکت دست یا یک برخورد خشن می‌تواند به سیم‌های کوچک درون کاپشن آسیب وارد کند؛ اما خبر خوب این است که کاپشن‌های پیشرفته گرمایشی امروزی از الیاف کربن قوی تشکیل شده‌اند که در نتیجه انعطاف پذیری بالایی دارند و ایمنی و حرکت آسان را برای شما فراهم می‌سازند. این الیاف کربن به صورت پدهای بافته شده تولید می‌شوند تا بتوانند گرما را در سراسر کاپشن پخش کنند.

حال از خود می‌پرسید که چگونه می‌توانید این انرژی حرارتی را در کاپشن خود فعال کنید؟

در طراحی این نوع کاپشن‌های حرارتی باتری خور یک دکمه کوچک در نزدیکی سمت قفسه سینه تعبیه شده است. طراحان این دکمه را در سایز کوچک طراحی کرده‌اند که زیاد در سر راه شما نباشد و بر روی سینه‌تان احساس سنگینی ایجاد نکند. با فشار این دکمه می‌توانید میزان حرارت را تنظیم کنید و برای خاموش یا روشن کردن کلی سیستم باید آن را به مدت طولانی فشار دهید.

مکانیزم هدایت الکتریکی

وقتی صحبت از انرژی الکتریکی در یک پوشاک به میان می‌آید، احتمالاً ترس از ایجاد شوک الکتریکی و برق گرفتگی ذهنتان را درگیر می‌کند. به این دلیل که در این نوع کاپشن‌ها از سیم‌ها یا نخ‌های رسانای برق بسیار ریز استفاده شده تا جریان الکتریکی را در سراسر کاپشن عبور دهند. اما طراحان متخصص این نوع کاپشن‌های حرارتی به جای استفاده از کابل‌های معمولی، از نخ‌های نقره‌ای یا فولاد ضد زنگ استفاده می‌کنند. زیرا نخ‌ها برای حمل جریان الکتریکی باید از یک ماده رسانا تشکیل شوند. یکی دیگر از مزایای این نوع نخ‌های رسانا قابلیت دوخت آسان آنهاست.

در بازار انواع مختلفی از نخ‌های رسانا وجود دارد که شامل موارد زیر می‌شود:

  • نخ‌های رسانا با روکش نقره: این نوع نخ معمولاً نخ‌های نایلونی قابل دوختن هستند که بر روی آنها از روکش نقره استفاده شده است
  • نخ‌های ساخته شده از فولاد ضد زنگ: این نخ‌ها مقاومت کمتری دارند اما قابل اعتمادتر هستند اگرچه به دلیل بافت ضخیم و پیچ خورده دوختن آنها دشوار است

طراحان این نوع کاپشن‌های حرارتی مدارهای انعطاف پذیر را به طوری درون کاپشن قرار می‌دهند که محدودیتی در حرکت کاربر حین استفاده از کاپشن ایجاد نشود و انعطاف پذیری بالایی داشته باشد.

باتری

حال که با نحوه قرارگیری جریان مدار الکتریکی در کاپشن‌های حرارتی آشنا شدیم، نوبت به آشنایی با نحوه اتصال مدار این رشته‌ها به یک باتری قابل شارژ است. این باتری همچنین به یک دکمه پاور متصل شده که از طریق آن مدار الکتریکی باز یا بسته می‌شود

در تولید کاپشن‌های حرارتی معمولاً از یک باتری لیتیوم یونیونی با ظرفیت ۵ یا ۱۲ ولتی استفاده می‌شود هرچه ولتاژ ورودی بالاتر باشد بازدهی حرارت نیز بیشتر می‌شود. بنابراین باتری‌های ۵ ولتی طبیعتاً در مقایسه با باتری‌های ۷ ولتی گرمای کمتری را تولید می‌کنند. اما استفاده از باتری و پاوربانک‌های ۵ ولتی بسیار رایج‌تر است. زیرا می‌توانید از همان پاوربانک‌ها برای شارژ دستگاه‌های هوشمند خود استفاده کنید. بنابراین در اکثر کاپشن‌های حرارتی موجود در بازار از باتری ۵ ولتی usb دار یا باتری‌های ۷ ولتی استفاده می‌شود. در برخی از کاپشن‌های پیشرفته‌تر و گران قیمت نیز یک کنترل از راه دور بی‌سیم برای تنظیم گرمایش ارائه می‌شود.

عمر باتری در یک کاپشن حرارتی با کیفیت در بهترین حالت ۹ الی ۱۱ ساعت و در پایین‌ترین حالت ۶ الی ۸ ساعت خواهد بود

کاپشن‌های حرارتی گرم شده با گرافیت

کاپشن‌های حرارتی که با استفاده از گرافیت گرم می‌شوند، دارای یک سیستم گرمایش داخلی هستند. این گرافیت به طور مساوی در سراسر بافت کاپشن تزریق شده و هیچ نقطه سردی را باقی نمی‌گذارد. این ماده قابلیت تنفس بالایی دارد و به دلیل ویژگی فوق رسانا بدن شما را گرم و خشک نگه می‌دارد.

شارژ باتری

درون این نوع کاپشن یک باتری تعبیه شده که می‌توانید فقط با فشار یک دکمه آن را روشن کنید. میزان حرارت کاپشن در سه سطح مختلف قابل تنظیم بوده و می‌توانید آن را بر اساس محیط بیرون و دمای بدن خود مشخص کنید.

جیب‌ها

کاپشن‌های حرارتی گاما دارای یک سیستم ده جیبه هستند که می‌توانید درون آنها کیف پول، کلید، باتری، کارت مترو و سایر لوازم ضروری خود را قرار دهید.

محافظت در برابر اشعه فرابنفش

اشعه مضر فرابنفش می‌تواند حتی از کت‌های بارانی نیز عبور کند. به همین دلیل این کاپشن‌های حرارتی از خاصیت ضد اشعه ماورا بنفش بهره‌مند شده‌اند و ایمنی شما را در اولویت اصلی خود قرار می‌دهد. علاوه بر این، این کاپشن دارای spf بیش از ۱۰۰ بوده که برای جلوگیری از نور مضر آفتاب استفاده می‌شود.

چند منظوره

کاپشن‌های حرارتی گاما به دلیل عایق حرارتی بسیار بالا شما را از پوشیدن چندین لایه لباس گرم بی‌نیاز می‌کند. برای گرم نگه داشتن بدن خود در روزهای زمستانی فقط کافیست این کاپشن را بر تن کنید.

گرافیت

یکی از اصلی‌ترین مواد استفاده شده در این کاپشن حرارتی گرافیت بوده که آن را سبک و انعطاف پذیر می‌کند. علاوه بر این، استحکام بسیار بالایی دارد و در برابر خراش آب سایش و ساییدگی مقاومت بسیار زیادی خواهد داشت.

انرژی ذخیره شده در کاپشن

کاپشن‌های باتری دار کمی گران قیمت هستند و خرید آنها برای همه آسان نیست. علاوه بر این، شارژ روزانه باتری برای کسانی که می‌خواهند همیشه و در همه حال از کاپشن استفاده کنند، کاری طاقت فرسا خواهد بود. به همین دلیل تولیدکنندگان کاپشن‌های حرارتی بر روی توسعه تکنولوژی ذخیره گرما در کاپشن نیز تمرکز کردند. بسیاری از کاپشن‌های حرارتی دارای کیسه‌ها و جیب‌هایی هستند که درون آنها یک بسته ژل قرار گرفته است. شما می‌توانید این بسته ژل را قبل از بیرون رفتن در مایکروویو گرم کرده و آن را در داخل جیب خود قرار دهید. هرچه میزان اندازه بسته ژل و ضخامت عایق آن بیشتر باشد، به مدت طولانی‌تری کاپشن را گرم می‌کند. البته میزان دمای بیرون نیز بر زمان ذخیره گرما در کاپشن‌های حرارتی تاثیر می‌گذارد.

متریال یک کاپشن حرارتی

یک کاپشن حرارتی معمولا از سه لایه تشکیل شده است:

  • لایه خارجی
  • لایه عایق
  • آستر:

لایه خارجی از مواد مصنوعی مانند مواد مبتنی بر نایلون و پلی‌استر ساخته می‌شود. به عنوان مثال سافتشل یکی از رایج‌ترین متریالی است که در کاپشن‌های حرارتی به عنوان لایه بیرونی استفاده می‌شود. زیرا وزن بسیار سبکی داشته، قابلیت تنفس بالایی دارد و ضد آب است. همچنین پارچه‌هایی مثل پشم گوسفند، نایلون ضد پارگی و پلی استر به عنوان یک لایه خارجی در کاپشن‌های حرارتی به کار می‌روند. کاپشن‌های حرارتری با لایه بیرونی پنبه خالص، قابلیت تنفس بالاتری دارند؛ اما نسبت به پارچه‌های مصنوعی عایق مقاومی را ارائه نمی‌دهند.

لایه‌های عایق که به لایه‌های میانی نیز شناخته می‌شوند در حفظ گرمای بدن نقش مهمی را ایفا می‌کنند. این لایه معمولاً از کرک و پرهای نرم تشکیل شده تا وزن کاپشن را سبک نگه داشته و در عین حال آن را عایق کند. پارچه مصنوعی نیز یک نوع پارچه یک عایق ضد آب بوده که از مجموعه‌ای از نخ‌های پلی استر تشکیل شده است.

تفاوت بین کاپشن حرارتی و کاپشن معمولی چیست

یکی از تفاوت‌های مهمی که بین یک کاپشن حرارتی و کاپشن معمولی وجود دارد، نحوه قرار دادن عنصر گرمایش فیبر کربن بین لایه‌های پارچه است. در یک کاپشن حرارتی، سه ناحیه گرمایشی وجود داشته که شامل سینه راست و چپ، وسط یا قسمت بالایی پشت شما می‌شود. در برخی کاپشن‌های حرارتی دیگر نیز طراحان از عناصر گرمایشی بیشتری استفاده کرده و آنها را در قسمت یقه و امتداد سینه‌ها نیز تعبیه می‌کنند.

سخن پایانی

در این مطلب درباره کاپشن‌های حرارتی، مدل‌ها و نحوه عملکرد هر کدام صحبت کردیم. همان‌طور که اشاره شد، کاپشن‌های حرارتی از طریق باتری، بسته‌های ژل قابل گرم شدن، انرژی الکتریکی و گرافیت بدن شما را گرم می‌کنند. هر کدام از این کاپشن‌ها مزایا و معایب خود را دارند و از نظر قیمتی با یکدیگر متفاوت هستند. اما برای روزهای بسیار سرد زمستان استفاده از یک کاپشن حرارتی گزینه‌ای ایده‌آل خواهد بود. بسیاری از این کاپشن‌ها با استفاده از لایه‌های حرارتی میانی و عایق بدن شما را گرم نگه می‌دارند و شما را از پوشیدن لباس‌های متعدد بی‌نیاز می‌کنند. با این حال هنگام خرید کاپشن هیتردار یا حرارتی حتما به قابلیت انعطاف و مقاومت آن در برابر عوامل بیرونی توجه داشته باشید.

لوگو آرارات پارسیان

آرارات پارسان تولید کننده کاپشن زمستانه و پاییزه مردانه با کیفیت دوخت بالا در تهران می باشد. برای سفارش تولید و خرید عمده کاپشن با طراحی و دوخت سفارشی با ما تماس بگیرید.

شماره تماس : 09123245908

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس برای سفارش محصولات